Reklam

Krem Karamel Nasıl Yapılır?

 

KREM KARAMEL


Krem Karamel Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
  • 4 yumurta sarısı
  • 2 tam yumurta
  • 200 gr. toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 litre süt
Yapılışı:
Sütü vanilyayla birlikte kaynatın. Ateşten indirip üzerini örterek 15 dakika kadar buharlaşmaya bırakın. Bir tencerede yumurta sarılarını, bütün yumurtaları, 150 gr şekeri iyice karıştırın. Buna azar azar sıcak sütü ilave edin. Yumurtaların pişmemesi için karışımı hızla çırpmaya devam edin. Kalan şekeri bir tencereye koyun. Bir miktar su koyup rengi esmerleşene kadar kavurun. Sonra bir pasta tenceresine aktarın. Dilerseniz küçük kalıplara da alabilirsiniz. Kalıbın her tarafına şekeri yayacak şekilde hareket ettirin. Şimdi karışımı da pasta tenceresine dökün veya küçük kalıplara boşaltın. Benmari usulüyle fırında pişirin. 150 derece sıcaklıkta 1 saat kadar tutun. Pişme sırasında benmari suyuna bakın ve kaynamamasına dikkat edin. Gerekirse biraz soğuk su ilave edin. Parmağınızla bastırdığınız zaman belirli bir sertlik noktasına ulaşmışsa krema pişmiş demektir. Aynı benmari suyunda soğumaya bırakın. Sonra da sudan çıkartın. Servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında tutun. (1 gün önceden hazırlamak daha iyi sonuç verir.) 
Tatlıyı süslemek için; çikolata dilimleri, yarı yarıya kesilmiş ve soyulmuş meyveler, kuruyemişlerle süslenebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar