Reklam

Diyet Yapmadan Kilo Vermek! Kilo Verdiren Egzersizler

 

DİYET YAPMADAN KİLO VER!

Hellooooo :) Bugün sizlerin çok ilginizi çekebilecek bir konudan bahsedeceğim. Hepimiz fit olmayı severiz. Ama diyet yapmak istemeyiz. Ben de diyet yapmaktan hoşlanmayan bir birey olarak sizlere diyet yapmadan zayıflatan bazı spor hareketlerini önereceğim. Hem sıkılaşıp, hem kilo vermek istiyorsanız makaleyi sonuna kadar okumanızı öneririm. 

Diyetsiz Kilo Verdiren Egzersizler

Mekik Çekmek (Crunch)

Çoğumuz mekik çekmekten hoşlanmaz. Ama mekik çekmek karın kaslarımızı harekete geçirerek, sıkılaşmasına ve karın yağlarından kurtulmamıza yardımcı olur.

Peki mekik nasıl çekilir? Sırt üstü uzanın, bacaklarınızı 90 derecelik açı ile kırın. ( Mümkünse bacaklarınızın kalkmaması için ayaklarınızı biri tutsun.) Ardından üst vücudunuzu bacaklarınıza doğru kaldırın. Bu hareketi günde en az 10 kez tekrarlamanızı öneririm.

Bu hareketi yaparak 60 kilo bir birey 15 dakikada yaklaşık 126 kalori yakar.

Şınav Çekmek (Pushups)

Ah.. Bu şınav işini gerçekten beceremiyorum. Ama siz yapabiliyorsanız Kesinlikle öneririm. Bu hareket pek çok kası çalıştırarak, zayıflamanıza büyük ölçüde fayda sağlar. Ayrıca şınav çekerken bol miktarda kalori yakarsınız.

Peki şınav nasıl çekilir? Öncelikle şınav çekme pozisyonuna geçin. (Yüzüstü) Avcunuz kollarınız ile paralel olsun. Kollarınız ise göğüs hizanızda olsun. Ve şınav çekmeye başlayın. 65 kilo bir birey 15 dakikada 137 kalori yakar.

İp Atlamak


Eğlenerek kilo vermenin en basit yollarından biri ip atlamak. İp atlayarak bütün kaslarınızı harekete geçiririz. Ve vücudumuza büyük oranda fayda sağlar. Kalori yakımını hızlandıran egzersizlerden biri olan ip atlamak, kişinin kilosuna bağlı olarak 15-20 dakikada ortalama 200 kadar kalori verdirir. Yemeği fazla mı kaçırdınız? İp atlayın.

Çömelme (Squat)


Squat diğer bir ifade ile çömelme hareketi de kaslarınızı çalıştırarak sıkılaşmanıza ve zayıflamanıza yardımcı olur. Bacak, kalça, sırt, karın kaslarını sıkı bir şekilde çalıştıran Squat; dambıl eşliğinde yapılabilir. Dambıl kullanmadan da yapabileceğiniz çömelme hareketi nasıl yapılır sorusuna gelecek olursak.. Dimdik durup bacaklarımızı omuz hizasında açarak, kollarımızı paralel şekilde uzatalım. Ardından kalçamız dizlerimiz ile aynı hizaya gelerek eğilelim. Tekrar eski pozisyona geçelim ve tekrarlayalım. Düzenli yapıldığında bu egzersiz oldukça faydalıdır. 30 dakikada 220 kalori yakmanız mümkün.

Zıplamak


Oldukça eğlenceli olan bir egzersiz daha.. Kollarımızı yukarı kaldıralım ve avuç içlerimiz birbirine değsin. Ardından bu şekilde zıplayalım. Elma toplar gibi de zıplayabilirsiniz. Bütün vücudu çalıştıran bu egzersiz kalori yakımına da oldukça faydalı. 15 dakika yapacağınız bu egzersiz ile yaklaşık 100 kalori verebilirsiniz.

Koşmak


Gerçekten koşmanız gerekmiyor, yerinizde durarak da koşma hareketi yapabilirsiniz. Dizlerinizi belinize kadar çekmeye dikkat edin. Gitsin yağlar :) 

Plank

Yere yüzüstü uzanalım, kollarımızı kırıp vücudumuzu kaldıralım. Sırtımızın gergin ve ayağımızın içe doğru olmasına dikkat edelim. Hareketi tek dirseğiniz ile de deneyebilirsiniz. Plank egzersizi ile 2 dakikada 20 kalori vermek mümkün. 

Step-up

Sandalyeye veya tabureye çıkarak yapabileceğimiz bu hareket oldukça basit gözüksede bütün kaslarımızı çalıştırarak zayıflamaya oldukça yardımcı. Tabure sandalye vb. çıkıp inerek bu hareketi tekrarlayın. Ayrıca merdiven inip çıkmak da oldukça etkilidir. 

Öne Sıçrama (Lunge)

Lunge hareketinin yapılışı: dimdik ayakta durarak kollarımızı belimize koyalım. Ardından bir ayağımızı öne uzatıp dizden kıralım, diğer ayağımız geride dizimiz yere değmeyecek şekilde dursun ve o dizimizi de kıralım. Aynı hareketi diğer ayağımıza da tekrarlayalım. 30 dakikada yaklaşık 275 kalori yakarsınız.

Barfiks


Sarkıklarınız mı var? Koşun barfikse. Kol ve omuz bölgesinde oldukça etkili olan bu egzersizin yapımı için kendimizi yukarı çekebileceğimiz bir alete ihtiyacımız var. Kollarımızı uzatıp aleti tutarak, kollarımızı kırarak kendimize olabildiğince yukarı çekelim. 60 kilo bir birey 30 dakikada ortalama 252 kalori yakar.

Dips

Sandalyeye sırtımızı dönelim. Eğilerek kollarımızı sandalyenin oturma kısmına koyalım. Ayaklarımızı kırarak öne uzatalım. Ardından kalçamızı sandalyenin oturma kısmına kadar indirip yükseltelim. Kollarınızdan güç almayı unutmayın:) 70 kilo bir birey 30 dakikada ortalama 294 kalori yakar.


Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar