Reklam

Mutfakta İşinize Yarayacak Bilgiler


Mutfakta İşinize Yarayacak Pratik Bilgiler


 Mutfak çoğu kişinin evde en çok vakit geçirdiği yerlerden biridir. Yemek yaptığınız,  iş yaptığınız, yapmasanız bile en azından yemek yemeye girdiğiniz yerdir mutfak. Ben pasta yapmaya bayılıyorum mesela. Aynı zamanda yemeye de.

 Temel ihtiyaçlarımızdan bir kısmını mutfakta karşılıyoruz. Mutfakla ilgili aslında bilmediğimiz pek çok öğretici işimize yarayacak bilgiler bulunuyor.

Peki bu pratik işimize yarayacak bilgiler neler? Haydi öğrenmeye başlayalım:



Peynir keserken bazen peynir, bıçağa yapışabiliyor. Bunu önlemek için peyniri kesmeden önce bıçağı ıslatmayı deneyin.



Muzlar karardıysa onları atmayın. Bu muzların dondurma yapmak için ideal olduğunu biliyor muydunuz?  Olgunlaşmış muzlar aşırı tatlıdır. Onları biraz sıkın ve dondurucuya kaldırın.




Limon suyu sevenler burada mı? İşte işinize yarayacak pratik bir bilgi: Limondan daha fazla su mu çıksın istiyorsunuz? Yapacağınız şey çok basit: Limonu kesmeden önce biraz sıcak suda bekletmek. Ayrıca bir başka yöntem olarak da limonu sıkmadan önce elinizde bastırarak yuvarlayabilirsiniz.




Domates salçasını bir kavanozun içinde bırakmak hızlı bir şekilde küflenmesine ve kurumasına neden olabilir. Bunun yerine buzlukta dondurmak ve ihtiyacınız olan kadar çıkarmak çok daha iyi bir çözüm olabilir.




Buzdolabınızda istenmeyen kokular mı var? Bunu önlemek için yapacağınız şey çok basit. 1 paket vanilyayı çay bardağına dökerek, buzdolabınızdaki herhangi bir rafa yerleştirebilirsiniz.




Yemeğiniz çok mu tuzlu oldu? Yemeği ısıtırken içerisine çiğ patatesi doğrayarak ekleyin. Daha sonra patatesi yemeğin içerisinden çıkarın. Bu işlem tuzun büyük bir çoğunluğunun patates tarafından emilmesini sağlar.




Yumurtayı pişirmek artık çok daha kolay! Sahanda yumurta yaparken tavaya bir buz küpü koyarak saniyeler içerisinde pişirebilirsiniz.




Sarımsak ve soğan doğradıktan sonra uzun süre ellerinizde, parmaklarınızda koku kalıyorsa ellerinizi limon kabuğu ile ovmak iyi bir çözüm olabilir.




Yumurtayı haşlarken fazla kokuyu önlemek ve kabuğun çatlamaması için yumurtaları soğuk suya koyun ve yavaş yavaş ısıtın. Soyulmasının kolay olması için ise suya bir tutam karbonat veya bir tatlı kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. Kolay soyulması için bir diğer pratik ve püf nokta ise yumurtanın sivri tarafını iğne ucu ile delerek pişirmektir. Yumurtayı soymanın bir diğer pratik ve kolay yöntemi ise kaynar sudan çıkmış yumurtayı hemen soğuk suya koyarak birkaç dakika sonra soymaktır.




Acı biber doğradıktan sonra ellerinizi gözünüze sürdüğünüzde gözleriniz yanabilir. Bunu önlemek için acı biberi doğramadan önce elinize biraz zeytinyağı sürün. Bu işlem acının parmaklarınıza işlemesine engel olacaktır. 
Kavanoz kapaklarını açmak bazen çok zor oluyor değil mi? Aslında yapacağımız şey çok basit. Kavanoz kapağını sıcak suyun altında tutmak metalin genleşmesine ve kapağın daha çabuk açılmasına yardımcı olabilir.




Muzların hızlı çürümemesi için birbirlerinden ayırarak baş kısımlarını streç filmle veya naylon poşetle sarabilirsin.




Mikrodalga fırında yemekleriniz kurumasın veya iyi ısınsın istiyorsanız; nemli peçeteyi yemeğin üzerine sererek ısıtmak ya da yanına bir bardak su yerleştirmek akıllıca bir çözüm olabilir.




Fayans yüzeylerinizin, mutfak dolaplarınızın, buzdolabınızın vs. daha parlak olmasını istiyor olabilirsiniz. Sirke ve karbonat karışımı bu konuda size yardımcı olacaktır. Bu karışım ile silebilirsiniz.




Mutfak dolaplarına defne yaprağı yerleştirmek bakliyatların böceklenmesini önleyebilir. Özellikle yaz aylarında çok güneş gören mutfaklarda ortaya çıkan bu problemi önlemek için mercimek, nohut gibi bakliyatların içerisine tuz ekleyerek çalkalamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca vakumlu cam kavanozlar tercih etmeyi unutmayın.





Soğutma rafınız yok mu? Üzülmeyin. Turtaları soğutmak için kevgir kullanmak çok iyi bir çözüm olabilir.





Temizliği daha kolay bir hale getirmek için tepsinizi folyo ile sarabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar