Reklam

Baklava Nasıl Yapılır?



Baklava Tarifi


Baklava nasıl yapılır? Baklava yapılışı gibi soruların cevabını merak mı ediyorsunuz? O zaman yazdığım yazıyı okumaya devam edin. Şimdi sizlere baklavanın nasıl yapıldığını anlatacağım:


Kaç kişilik: 6 - 8 kişilik

Pişirme süresi: 1,5 - 2 saat

Malzemeler:

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun veya küçük bir limonun suyu

Hamuru için:
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
Bir yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı silme tuz
Bir çay bardağı sıvı yağ
4,5 su bardağı un
50 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu

Arası için:
Ceviz
Fındık
Fıstık

Üzeri için:
250 gram tereyağı

Yufkaları açmak için:
2 su bardağı mısır nişastası

Yapılışı:

3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu tencerede 30 dakika kadar pişirerek şerbet yapımına başlayın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek karıştırın. Şerbetinizi soğumaya bırakarak hamur yapımına başlayın.

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kapta çırpın. Çırptıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyin.

Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde bu hamuru 4 parçaya bölünüz.
Bir hamur parçasına nişasta serpin ve merdane kullanırak açın.

Açtığınız hamurun bir ucuna bolca nişasta sürüp katladıktan sonra diğer bir ucuna da bolca nişasta sürüp katlayın.

Zarf şeklini alacak şekilde nişasta sürme ve katlama işlemine 2 kez devam edin. Daha sonra hamuru dinlendirmek için kenara alın.

Bu işlemleri diğer bezeler için de tekrarlayın. Bütün bezeleri 25 dakika kadar dinlendirin.

Ilk açtığınız bezenin üzerine biraz nişasta serptikten sonra merdane ile açın. Açtığınız hamuru tepsinizin boyutunda kesin.

Hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra fazla kalan parçaları da hamurun üzerine koyun.

Açtığınız bir diğer ikinci hamur parçasını da yerleştirdikten sonra baklavanın içerisine koyacağınız ceviz, fındık veya fıstığı hamurun üzerine serpiştirin.

Bu işlemi diğer iki hamur bitene kadar tekrarlayın. Baklava tepsinizi istediğiniz gibi dilimledikten sonra üzeri için kullanacağınız tereyağını eritin.

Tereyağını baklava dilimlerinin üzerine dökün.

Daha sonra baklava tepsisini önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye başlayın.

Pişirme sırasında 20 dakika sonra derecesini 170 dereceye ayarlayın.

Baklavanız yaklaşık 2 saat içinde pişebilir. Piştikten sonra soğuması için dinlendirin.

Baklava soğuduktan sonra üzerine önceden hazırlanan soğuk şerbeti dökün.

Baklavanın ve şerbetin sıcak olmamasına dikkat edin!

Baklavayı 3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun..



Yorum Gönder

0 Yorumlar