Reklam

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?


Diş Ağrısı


Diş ağrısı günlük hayatımızı etkileyen çok önemli bir sağlık sorunudur. Dişi ağrıyan bir birey geceleri uyumakta zorluk çekebilir. Diş ağrısı tedavi edilmediğinde daha büyük sorunları beraberinde getirebilir. Doktora gidemeyeceğimiz bir anda dişimiz ağrıdığında doğal tedavi yöntemleri uygulanabilir. Veya doktorun önceden yazmış olduğu ağrı kesiciler ağrının dinmesine yardımcı olabilir.
Peki diş ağrısı nasıl geçer?

Diş ağrısına ne iyi gelir?

Karanfil: Karanfilin anti bakteriyel özellikleri vardır. Diş çürümesi nedeniyle ortaya çıkan ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca karanfil yağını da ağrıyan bölgeye pamuk ile 15'er dakikada bir pamuğu değiştirerek uygulayabilirsiniz.

Gargara: Sirkeli su ve tuzlu suyu karıştırarak gargara yapmak dezenfekte etkisi nedeniyle dişi bakteri ve mikroplardan arındırmaya yardımcı olabilir.

Sarımsak: Sarımsağın bakterileri yok edici özelliği vardır. Bu sebeple ağrıyan dişinizin üzerine sarımsak koyduğunuzda ağrınız hafifleyebilir.


Diş fırçalamak: Yediğimiz yemek kırıntıları çürük olan dişimizde kaldığında bu dişte ağrı yapabilir. Diş fırçalamak bu kırıntıları dişimizden uzaklaştırarak ağrıyı önleyebilir.

Buz: Ağrıyan bölgeye buz uygulamak geçiçi olsa da ağrıyı önlemeye yardımcı olabilir.



Zerdeçal: Ağrıyan dişinizin üzerine zerdeçalı su ile karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Çörek otu: Çörek otu düzenli kullanımda diş ağrısına neden olan etkeni ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. İki su bardağı sirkeye 1 tatlı kaşığı çörek otu ekleyerek kaynatıp sonra gargara yapabilirsiniz.

Karabiber: Ağrıyı kesmeye yardımcı olabilir.

Susam yağı: Bir yemek kaşığı susam yağıyla gargara yapıp peşine ılık su ile çalkalayın. Susam yağı diş çürümesinin neden olduğu ağrıları geçirmeye yardımcı olur.


Diş ağrısı neden olur?

  • Çürük dişler
  • Sinüzit
  • Diş eti hastalıkları
  • Gömülü dişler
  • Yansıyan diş ağrıları
  • Dişte oluşmuş çatlaklar

Yorum Gönder

0 Yorumlar