Reklam

Çıtır Patates Tarifi


Çıtır Patates Tarifi



Hayır diyemeyeceğiniz sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi...

Malzemeler

İstediğiniz kadar patates

Sıvıyağ

Tuz

Yapılışı:

Patatesleri yıkayın ve ince bir şekilde doğrayın.

Tuz kattığınız soğuk suda, arada bir karıştırarak, nişastaları çıkana kadar bekleyin.

Yağı tavada kızdırırken bir yandan da patatesleri süzgeçle süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayın.


Patatesleri kızgın ve bol yağa atın. 4 dakika orta ateşte karıştırmadan pişirin.

Patatesler kızarmadan yağını süzdürerek havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Ocağı söndürüp patatesleri soğumaya bırakın.

Üzerine tuz ve isteğe göre baharat ekledikten sonra bu sefer kızartmak için kızgın yağa atın.

Kızarınca servis tabağına alın.



Afiyet olsun... :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar